Panna Cotta med honning og bringebær, coulis og blondekjeks


 Her er mitt andre bidrag til  Regal og Hele Norge Baker.
Utfordring:
Lag en valgfri porsjonsdessert til fire personer. Desserten må inneholde følgende: kjeks/kake, krem, saus, frukt/bær, 1 dekor element. Desserten kan ikke være en tradisjonell kake som stykkes i fire.
Du kan bruke 2,5 timer på utfordringen.

Panna Cotta med honning og bringebær:
4 porsjoner
3 dl fløte
1 vaniljestang
2,5 plate gelatin
1 stor ss honning (gjerne lokal)
4 ss frosne bringebær
*
Bringebærcoulis:
200 g frosne bringebær 
80 g melis
1-2 ts sitronsaft
*
Blondekjeks
(oppskrift lengre ned)
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
 Ha fløte, honning, vaniljefrø (som du har skrapt ut av stangen)
 og stang i en kasserolle.
 Varm alt opp til honningen er smeltet, og det så vidt koker.
Ta kasserollen av plata.
Klem vannet av gelatinen og rør til den er smeltet.
 Fyll et kar eller oppvaskkummen med 5 cm kaldt vann,
 og sett Panna Cottaen til avkjøling.
Rør med jevne mellomrom, til den er blitt kald. (ca 5 min.)
Ta ut vaniljestangen.
Legg 1 ss frosne bringebær i 4 porsjonsformer av silikon.
Hell over Panna Cotta.
Sett formene på et lite brett og sett de kaldt i 2 timer.
 Bringebærcoulis:
Bland sammen bringebær og melis.
Bruk en stavmikser og miks godt sammen.
Sikt blandingen og smak til med sitronsaft.
Sett coulisen kaldt. 
 Blondekjeks:
60 g sukker
120 g hvetemel
60 g maisennamel
120 g smør i biter
+
melis, kakeservietter 
og små blomster i fondant
Sett stekeovnen på 175 grader. 
Bland mel, maisennamel, sukker og smør i en matblender.
Kjør raskt til en deig.
Kle et stekebrett med bakepapir.
Hell deigen på papiret.
Lag en flat kule.
 Legg et annet bakepapir over og kjevle ut til en sirkel
ca 1 cm tykk. Fjern det øverste papiret og
 lag fint mønster rundt med fingrene.
Del kaken i åtte deler, bruk et pizzahjul.
Prikk i kaken med en gaffel.
Stekes midt i forvarmet ovn 175 g i ca 25 minutter.
 Ta stekebrettet ut av ovnen
 og skjær raskt over med pizzahjulet
i de sporene du skar sist.
Avkjøl kaken på stekebrettet.
*
Når den er avkjølt, legger du en stor kakeserviett på
kaken og strør melis over. Fjern forsiktig servietten.
  Legg på en liten kakeserviett på og strø på melis.
Fjern også denne servietten forsiktig.
Lag små enkle blomster og blader i fondant.
Fest de med melisglasur på den spisse siden av kjeksene.
 Når du skal servere desserten,
 løsnes Panna Cottaen forsiktig fra formen med en kniv.
 Legg 2-3 ss bringebærcoulis midt på et fat og legg formen over og trykk den forsiktig ut.
Server blondekjeksene til.
Tips: 
Panna Cotta kan godt lages i fine glass, som de kan serveres i.
Har du ikke kakeserviett kan du klippe et stort snøkrystall,
og bruke det for å få mønster på kjeksene.
Isteden for fondantblomster
 kan du bruke små fioler eller sukkerperler.

3 tanker om “Panna Cotta med honning og bringebær, coulis og blondekjeks

Det er stengt for kommentarer.