Blomkålsalat


 Blomkålsalat er deilig tilbehør til både kjøtt og fisk.

 Blomkålsalat:
6 porsjoner
1 blomkål
3 middels gulrøtter
2 avokado
2-3 ss ristede gresskarfrø
saften fra 1/2 sitron
4 ss olivenolje
salt og grovmalt pepper
 Rens bort de grønne bladene på blomkålen.
Del den i skiver. Kok opp en gryte med vann med litt salt i.
Kok blomkålen i 1 min, hell den raskt i et dørslag,
 og skyll den med kaldt vann til den er kald.
Rist av alt vannet og legg den forvellede blomkålen
 på et serveringsfat.
Rens og del opp avokado i skiver, legg den over.
Rens og rasp gullrøtter og ha over.
Dryss over  ristede gresskarfrø.
Bland sammen olje og sitronsaft,
 salt og grovmalt pepper,
og dryss det over til sist.