Stekt kveite med potetmos og annet godt


 Stekt kveite med godt tilbehør er nydelig,
og helst må helst være fersk og ikke ha vært frossen.

 Stekt kveite med potetmos og annet godt:
2 porsjoner
2 skiver fersk kveite av ca 300 gram
en neve mandler
1 middels tomat eller 4 små
1 vårløk
1 sitron
1/2 chili
1/2 gulrot
4 ss olivenolje
2 ss smør
salt og pepper
*
300 g potet
2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
1-2 dl melk
1 ss smør
 Skrell potet og hvitløk, del i biter og kok det mørt..
 Ktydder kveita med salt og grovmalt pepper.
Varm opp smør og olje i en stekepanne, legg i kveita.
Like før kveita skal snus etter 3-4 minutter,
 legges tomat og mandler i panna.
Snu kveita og ha litt sitronsaft over.
Stek kveita til den løsner fra beinet, ca 3-4 minutter til.
 Del opp en bit sitronskall bare det gule, vårløk,
 chili og gulrot i tynne skiver.
Ta ut kveita og ha alt i stekepanna.
Ha saften fra 1/2 sitron over og varm det opp.
 Hell vannet av potetene, mos de og bland i 
smør og melk til de blir passe tykk mos.
Smak til med salt og pepper.
Server den stekte kveita med potetmosen og det gode tilbehøret.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Stekt kveite med potetmos og annet godt