Sodd med reinkjøtt


 Sodd med reinkjøtt, buljongen serveres ved siden av.

 Sodd med reinkjøtt:
4 personer
1 kg suppekjøtt av rein
1/2 kålrot
2-3 gulrøtter
1 løk
1 purreløk
ca 800 g poteter
2 l vann
salt og pepper
(koketid 2 t + 1/2 t)
 Ha 2 l vann i en stor kasserolle,
legg  i kjøttet og krydder med salt og pepper.
(2 ts salt og 1 ts grovmalt pepper)
La det småkoke på svak varme i 2 timer.
Skum av underveis.
 Skrell og del opp grønsaker løk og potet.
 Ha det i og la det småkoke/trekke til alt er mørt.
Det tar ca 1/2 time.
Nå må du smake om buljongen er passe kryddret.
Smak til med mer salt og pepper om nødvendig.
 Legg kjøtt, potet, løk og grønsaker på et serveringsfat.
Server varm buljong til.
*
(Tips for det lille ekstra: har du en bit spekepølse av rein,
 kan den deles i biter og kokes i sodden.)