Karlsens fristelse


 Karlsens fristelse er inspiret av den svenske retten Jansosns fristelse,
men istedenfor ansjos har jeg brukt røkelaks og dill.

 Karlsens fristelse:
4 porsjoner
ca 500 g poteter (kokte)
300-400 g røkelaks
1 bunt dill
1 stor løk
4 vårløk
3 dl fløte
grovmalt pepper
*
4 båter sitron
4 skiver grovt rugbrød
 Skrell. og kok potetene.
Skrell og del løken i tynne skiver.
Hakk dill og vårløk.
 Skjær røkelaksen og den kokte poteten i skiver.
Legg alt lagvis i en ildfast form.
 Krydder med grovmalt pepper og hell over fløten.
 Sett formen midt i forvarmet ovn 200 grader.
 Stek til den er gylden, ca 25 minutter.
 Server fristelsen med sitron og grovt rugbrød.
Tips:Dette er en fin måte å få brukt opp
 rester av kokte poteter og rester av røkelaks.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Karlsens fristelse