Løk og erterpai


 Løk og erterpai kan spises som en egen rett,
 eller brukes som tilbehør til stekt kjøtt eller fisk.

 Løk og erterpai:
hovedrett til 2 og tilbehør til 4-6 personer
2 stk butterdeig
1 stor kopp frosne erter
1 rød løk
2 egg
2 dl fløte
1 stor kopp raspet ost
1 ts muskattnøtt
1/2 lime
1 ss smør
salt og pepper
 Tin og kjevle ut butterdeigen.
Kle to ildfaste former, porsjons størrelse.
Forstek paiskallet i forvarmet ovn 200 g i ca 20 minutter.
Hakk løk og stek den i litt smør til den er myk.
Ha i ertene og la det steke til de er gjennomvarme.
 Rør sammen egg, fløte og ost.
Ha i raspet muskattnøtt.
 Ha limejuicen  over løk og erter og smak til med salt og pepper.
Fordel erterløkblandingen i de forstekte paiskallene.
Hell over osteblandingen..
 Stek paien i ca 20 minutter,
 til den er gylden i 200 grader.
Skal paien serveres som egen rett,
 kan du servere grovt brød til.