Løk og erterpai


 Løk og erterpai kan spises som en egen rett,
 eller brukes som tilbehør til stekt kjøtt eller fisk.

 Løk og erterpai:
hovedrett til 2 og tilbehør til 4-6 personer
2 stk butterdeig
1 stor kopp frosne erter
1 rød løk
2 egg
2 dl fløte
1 stor kopp raspet ost
1 ts muskattnøtt
1/2 lime
1 ss smør
salt og pepper
 Tin og kjevle ut butterdeigen.
Kle to ildfaste former, porsjons størrelse.
Forstek paiskallet i forvarmet ovn 200 g i ca 20 minutter.
Hakk løk og stek den i litt smør til den er myk.
Ha i ertene og la det steke til de er gjennomvarme.
 Rør sammen egg, fløte og ost.
Ha i raspet muskattnøtt.
 Ha limejuicen  over løk og erter og smak til med salt og pepper.
Fordel erterløkblandingen i de forstekte paiskallene.
Hell over osteblandingen..
 Stek paien i ca 20 minutter,
 til den er gylden i 200 grader.
Skal paien serveres som egen rett,
 kan du servere grovt brød til.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.