Julebiscotti


 Julebiscottiene er veldig holdbare og kan lages i god tid i forveien.

 Julebiscotti:
300 g hvetemel + litt til utbaking
300 g sukker
1/2 ts bakepulver
1 ts kanel
1 lime skall og saft
3 egg
100 g tørkede tranebær
100 g gresskarfrø
ca 100 g perlesukker
1/2 ts safran 1 ss varmt vann
 Bland sammen sukker, mel, kanel, bakepulver
tranebær og gresskarfrø.
 Legg safranen i et eggeglass og hell over 1 ss varmt vann.
Ha safranen, saft og skall av 1 lime og eggene i melblandingen .
 Bland sammen til en deig.
Deigen er litt klissete, så hell over litt mer mel og del deigen i 3.
Rull deigen til avlange pølser.
 Legg deigpølsene over på et bakepapirkledd stekebrett.
Strø over perlesukker og klapp deigen litt flat.
Stek biscottiene i ca 18 minutter i forvarmet ovn 180 grader.
 Ta ut stekebrettet og del biscottien i skrå biter med en skarp kniv.
 Legg bickottien tilbake på stekebrettet med snittflaten opp.
Stek videre i ca 18 minutter på 140 grader.
Avkjøl kakene helt før de legges i en tett boks.
 Biscottiene blir tørre og harde,
 så de er veldig holdbare.
De er kjempegode å dyppe i te eller kaffe.
Lag en stor porsjon og gi bort søte poser eller esker med biscotti i julegave.