Blåskjellsuppe


 Blåskjellsuppe er lett og lage.
Rugbrød smaker godt til.

 Blåskjellsuppe:
til 4 personer
1 kg ferske blåskjell
2 dl hvitvin
1 sitron
1 stor gulrot
2 fedd hvitløk
1/2 chili
1 rødløk
1-2 vårløk
1 tomat
1 ts ingefør fersk eller pasta
en bunt bladpersille
2 dl kokoskrem eller 2 dl fløte
grovmalt pepper
1 ss smør
*
4-8 skiver grovt rugbrød og smør
 Rens og del opp, løk og gulrot.
Hakk hvitløk, chili og tomat.
Smelt smøret i en dyp panne.
Ha i hvitløk, chili og ingefær og la det bli lett gyldent.
Ha i løk, gulrot og tomat, stek det i 2-3 minutter.
 Ha så i kokoskrem(det øverste i kokosmelkboksen som er stivt)
eller fløte. Rør godt.
 Vask og rens blåskjellene,  ha de i panna.
Hell over vin, saften fra 1/2 sitron og ca 1 /2 ts grovmalt pepper.
 Legg på lokket og la det stå og småputre, til alle skjellene er åpnet.
Det tar ca 5 minutter.
Hakk opp persillen og dryss den i suppa.
Suppa serveres i dype boller, med rugbrød til.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Blåskjellsuppe