Ovnsbakt kjøttpudding av elg med tilbehør og eplesaus


 God høstmat med elgkjøttdeig, rotfrukter og eple.

Ovnsbakt kjøttpudding av elg med tilbehør og eplesaus: 
Til 4 personer:
500 g kjøttdeig av elg
10 einebær
 750 g mandelpotet
400 g gulrot
1 persillerot
1 eple
1 stor rød løk
1 egg
2 ss flytende honning
2 ss olivenolje
salt og nykværnet pepper
*
Eplesaus:
1 syrlig eple 
1 boks kesam eller rømme (du velger)
5 einebær
1-2 ts honning
saft av 1/2 lime
ca 1 ts salt og 1/4 ts grovmalt pepper
+
Tyttebærsyltetøy
 Sett stekeovnen på 225 grader.
Knus einebærene og bland de,
 salt, pepper og egg i kjøttdeigen.
Form kjøttpuddingen og legg den midt i en ildfast form.
 Rens og del opp potet, løk, gulrot, eple og persillerot.
Strø det rundt kjøttpuddingen.
 Dryss over olje, honning, litt salt og grovmalt pepper.
Stek formen midt i ovnen 25-30 min.
 Eplesaus:
Rasp eplet grovt.
Bland sammen eple, kesam eller rømme og limesaft.
Smak til med salt pepper og honning.
 Du kan godt bruke steketermometer i kjøttpuddingen 
La den bli ca 80 grader.
Eller stikk en bakepinne i puddingen,
er saften som kommer ut blank er den gjennomstekt.
Sjekk og om poter og grønsaker er stekte.
Server gjerne nyrørte tyttebær til.