Ovnsbakt kjøttpudding av elg med tilbehør og eplesaus


 God høstmat med elgkjøttdeig, rotfrukter og eple.

Ovnsbakt kjøttpudding av elg med tilbehør og eplesaus: 
Til 4 personer:
500 g kjøttdeig av elg
10 einebær
 750 g mandelpotet
400 g gulrot
1 persillerot
1 eple
1 stor rød løk
1 egg
2 ss flytende honning
2 ss olivenolje
salt og nykværnet pepper
*
Eplesaus:
1 syrlig eple 
1 boks kesam eller rømme (du velger)
5 einebær
1-2 ts honning
saft av 1/2 lime
ca 1 ts salt og 1/4 ts grovmalt pepper
+
Tyttebærsyltetøy
 Sett stekeovnen på 225 grader.
Knus einebærene og bland de,
 salt, pepper og egg i kjøttdeigen.
Form kjøttpuddingen og legg den midt i en ildfast form.
 Rens og del opp potet, løk, gulrot, eple og persillerot.
Strø det rundt kjøttpuddingen.
 Dryss over olje, honning, litt salt og grovmalt pepper.
Stek formen midt i ovnen 25-30 min.
 Eplesaus:
Rasp eplet grovt.
Bland sammen eple, kesam eller rømme og limesaft.
Smak til med salt pepper og honning.
 Du kan godt bruke steketermometer i kjøttpuddingen 
La den bli ca 80 grader.
Eller stikk en bakepinne i puddingen,
er saften som kommer ut blank er den gjennomstekt.
Sjekk og om poter og grønsaker er stekte.
Server gjerne nyrørte tyttebær til.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.