Markens grøde – tilbehør til stekt kjøtt


 Små gulrøtter, mandelpotet, løk, persille og kantareller,
er nydelig tilbehør til stekt kjøtt som biff, entrecote eller mørbrand.

 Er du så heldig som meg, kan du plukke inn poteter, gulrøtter,
løk og kantareller rett utenfor stuedøren…
Eller du kan handle inn fra bondens marked eller butikken.
 Små mandelpoteter stekes hele med skallet på i 1 ss olje og 
1 ss smør. Snu de noen ganger under steking og kjenn etter med en 
gaffel om de er ferdige.  Krydder med litt fingersalt.
 Små løk renses og deles i to.
Stek de på middels varme i litt olje.
Strø over litt brunt sukker.
De skal stekes gyldne og bli myke.
 Små gullrøtter vaskes og kokes i litt vann til de nesten er møre,
det tar bare noen få minutter.
Hell av vannet og legg en ss godt smør som gulrøttene ristes i.
 Soppen renses og tørr stekes i en stekepanne.
Når vesken er forsvunnet has litt smør, salt og pepper i.
 Soppen kan sprøstekes, men jeg liker den best sånn.
 Bladpersille hakkes opp og kokes opp 
sammen med litt smør og fløte, salt og pepper.
 Sausen skal bare så vidt kokes opp.
 Legg alt pent opp på et fat
sammen med det lett stekte kjøttet, hell sausen over.
 Server gjerne litt solbærsyltetøy til.