Lammeskank på persillerotstappe og buljong


Lammeskank, supergod og mettende høstmat.

 Lammeskank:
til 2 personer
2 lammeskanker
1 gulrot
1-2 vårløk
2 selleristilker
2 rødløk
2 tomater
en neve persille/kjørvel
2 ss smør
1 ss papsolje
1 glass rødvin eller øl
1-1,5 l kraft eller buljong
salt og pepper
*
Persillerotstappe:
1 persillerot
4-6 poteter
( dobbelt så mye potet som persillerot)
1 dl fløte
1 ss smør
1 ss hakket persille
*
2 ss rørte tyttebær
 Varm opp smør og olje i en stekepanne.
Gni pepper og salt på skankene.
Stek skankene på alle sider så de blir lett brunet.
Ha de over  en ildfast form eller gryte.
Vask, rens og del opp grønsaker og løk. 
Fres de i panna.
Ha grønsakene over i gryta sammen med oppdelte tomater,
urter, rødvin/øl og kraft.
 Legg lokk på gryta
og stek den i oven i ca 2 timer 160 grader.
 Persillerotstappe:
Rens og kok poteter og persillerot i vann til de er møre.
Hell av vannet og mos.
Bland i smør, fløte og persille.
Smak til med salt og grovmalt pepper.
 Etter 2 timer er kjøttet helt mørt,
 og buljongen full av smak.
Legg opp persillerotmos på tallerkenen, 
legg på skanken og en skje med rørte tyttebær
Server buljongen til.
Vist du vil kan du gjerne sile buljongen,
 så den blir helt klar og uten grønsaker.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 tanker om “Lammeskank på persillerotstappe og buljong