Lammeribbe med timian og annet godt tilbehør


Lam og timian er kjempegodt sammen.

 Lammeribbe med timian og annet godt tilbehør:
til 3-4 personer
ca 1,2 kg lammeribbe
800 g nypotet (gjerne små mandel)
300 g gulrøtter
8 små rødløk 
en neve fersk timian
2 ss honning
2 ss oliven olje
1/2 chili
2 fedd hvitløk
skall og saft av 1/2 lime
salt og grovmalt pepper
+
drue og sukkerertsalat (se lengre ned på siden)
 Vask og legg poteter, gulrot og løk i ei ildfast form.
er potet og gulrot store, deles de i mindre biter.
 Gni inn lammeribba med salt og pepper.
Legg lammeribba i formen med svorsiden opp,
Bland sammen olje, honning, saft og raspet lime,
hakket timian, hakket hvitløk og chili.,
hell det over ribba.
Sett i et steketermometer der kjøttet er tykkest.
Stek lammeribba i 175 g i ca 1 time.
Ta ut kjøttet når temperaturen vise 70 grader,
 vist du vil ha rosa kjøtt.
Vil du ha gjennomstekt kjøtt,
  tar du ut kjøttet ved 75 grader.
 Drue og sukkerert salat:
150 g røde druer deles i  4, ta ut stenene.
150 g sukkerert belger deles i 4
saften av en halv lime og litt fersk timian.
1/2 beger Creme fraiche,
litt salt og pepper.
Bland alt i en skål.
 Del opp kjøttet og server det på varme fat
 sammen med potet, løk, gulrot og salaten.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.