Lammeribbe med timian og annet godt tilbehør


Lam og timian er kjempegodt sammen.

 Lammeribbe med timian og annet godt tilbehør:
til 3-4 personer
ca 1,2 kg lammeribbe
800 g nypotet (gjerne små mandel)
300 g gulrøtter
8 små rødløk 
en neve fersk timian
2 ss honning
2 ss oliven olje
1/2 chili
2 fedd hvitløk
skall og saft av 1/2 lime
salt og grovmalt pepper
+
drue og sukkerertsalat (se lengre ned på siden)
 Vask og legg poteter, gulrot og løk i ei ildfast form.
er potet og gulrot store, deles de i mindre biter.
 Gni inn lammeribba med salt og pepper.
Legg lammeribba i formen med svorsiden opp,
Bland sammen olje, honning, saft og raspet lime,
hakket timian, hakket hvitløk og chili.,
hell det over ribba.
Sett i et steketermometer der kjøttet er tykkest.
Stek lammeribba i 175 g i ca 1 time.
Ta ut kjøttet når temperaturen vise 70 grader,
 vist du vil ha rosa kjøtt.
Vil du ha gjennomstekt kjøtt,
  tar du ut kjøttet ved 75 grader.
 Drue og sukkerert salat:
150 g røde druer deles i  4, ta ut stenene.
150 g sukkerert belger deles i 4
saften av en halv lime og litt fersk timian.
1/2 beger Creme fraiche,
litt salt og pepper.
Bland alt i en skål.
 Del opp kjøttet og server det på varme fat
 sammen med potet, løk, gulrot og salaten.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.