Eplevafler med epleroser


 Nå må vi nyte av de gode norske eplene.

 Eplevafler med epleroser:
5-6 plater stekt på vanlig vaffeljern
2 dl melk
1 dl hvetemel
2 ss havregryn
1 ts kanel
1/2 ts bakepulver
2 ss rapsolje
2 egg
1 eple raspet
+
 pr plate
1/2 eple
1 ss rømme
litt sukker og kanel
 Bland sammen melk, mel, havregryn, bakepulver og kanel.
rasp eplet og ha det og eggene i, rør lett.
Kanelen og eplene gjør vaflene nok søte, 
så du trenger ikke å ha sukker i røren.
 Stek vaflene i vanlig vaffeljern,
de blir ganske brune av kanelen.
 Del eplene i halvskiver med en potetskreller, eller skarp kniv.
 Legg en skje rømme på,
smør den litt utover med skjeen.
Rull sammen epleskiver til en rose,
 og sett de midt på vaffelen.
 Strø på litt sukker og kanel om du vil
og server.
 Når du har beundret verket,
er det enklest og brette den dobbel, når den skal spises.
Har du ikke lyst til å lage roser,
smaker vaflene like godt som vist over.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.