Ovnsbakt bacalao


 Ovnsbakt bacalao er enkelt og kjempegodt,
bare husk å legg klippfisken i bløt minst et døgn før bacalaoen skal lages.

 Ovnsbakt bacalao:
6-8 persjoner
1,5 kg klippfisk utvannet i minst 1 døgn.
1,5 kg kokefaste poteter
2-3 store løk
2 bokser hermetisk tomat
1 glass hermetisk paprika
en god neve småtomater ca 10
1/2 glass sorte oliven
1 liten boks tomatpure
1 chili
1 kinesisk hvitløk eller 3 fedd
1 dl olivenolje
 Her er en annen oppskrift ,
som jeg kjøpte hos en keramiker
 i Kristiansund for mange år siden.
 Del opp fisken i passe biter, 
skrell potet og løk og del i skiver.
Chili og hvitløk hakkes opp, de små tomatene deles i to.
Legg alt lagvis i ei gryte som tåler å stå i stekeovnen.
Hell til sist over oljen.
 Sett på lokk og stek bacalaoen i ca 2 timer i 180 grader.
 potetene skal være møre når bacalaoen er ferdig.
Server flatbrød til,
 og ekstra salt, pepper og tabasco til de som vil ha det.