Kerstinkaka fra Bergs konditori


 Av denne kakerøra blir det 2 deilige formkaker.
Deilig å ha lett tinet kake på lur i fryseren.

 Kerstinkaka fra Bergs konditori:
2 runde kaker
5 egg
5 dl sukker
8 dl hvetemel
2 ts bakepulver
250 gram smeltet avkjølt smør (ikke margarin)
litt mandelflak til å strø oppå
 Pisk eggedosis av egg og sukker.
Bland bakepulver og egg. 
Smelt smøret og avkjøl.
 Vend først melet i eggedosisen, så det avkjølte smøret.
 Fordel røra i to runde former 24 cm.
Strø over mandelflak på den ene eller begge.
 Jeg har familie som ikke tåler nøtter og mandler,
 så jeg lot den ene kaken bare være uten.
Stek kakene i forvarmet ovn 175 grader i ca 30 minutter.
Prøv med en bakepinne om de er stekte.
Avkjøles på rist, deles i passe biter og fryses.
Eller server den lunken med krem og syltetøy til.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.