Grillet Havbrasme/Dorade med appelsin og sterk saus


 Havbrasme/Dorade smaker godt grillet, 
og en frisk og sterk saus til, blir prikken over i’en!

 Grillet Havbrasme:
2 personer
1 havbrasme 600-700 gram
1/2 appelsin
fersk dill 
olje salt og pepper
 Skjær hodet av fisken og ta ut innmaten.
Skrap sinnet og skyll fisken, bruk kaldt vann.
Tørk fisken med kjøkkenpapir.
Krydder fisken innvendig med salt og pepper.
Del opp 1/2 appelsinen i skiver,
 og legg de inni fisken sammen med dill.
Smør inn fisken med olje, salt og pepper.
 Grill fisken ca 7 minutter på hver side.
Sjekk om den er ferdig.
 Sterk og god saus til fisk og skalldyr:
Saft av 1/2 appelsin
saft av 1 lime
1/2 rød chili
fersk dill
salt 
pepper
1 ts rørsukker
1/2 dl olivenolje
 Press saften av 1/2 appelsin i en kumme.
Hakk opp dill og chili, ha det i.
Press ut saften av 1 lime,
krydder med salt, pepper og rørsukker.
 Rør inn oljen.
Smak om du synes den er passe, etter din smak! 🙂
 Server litt brød og rømme til.
 ***
Det passer like godt til lunch, som til en lett middag.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.