Muffins med valmuefrø, krem og bringebær


Valmuemuffins fylt med ferske bringebær og toppet med fløtekrem…mmmm… 🙂

 Valmuemuffins:
ca 20 stk
2 egg
1,5 dl brunt sukker
50 g smeltet smør eller 0,5 dl olje
1,5 dl melk eller fløte
3 dl hvetemel
0,75 dl valmuefrø
1,5 ts bakepulver
+
1 kurv ferske bringebær
ts av 20 til pynt
4-5 dl fløte
Sukker /vaniljesukker
litt valmuefrø til pynt
20 muffinsformer
 Rør sammen egg, fløte/melk og smeltet avkjølt smør.
Bland i sukker, valmuefrø, mel og bakepulver.
Rør til alt er blandet.
 Fyll muffinsformene 3/4 fulle.
Stek kakene i forvarmet ovn 200 grader i ca 12 minutt.
Kjenn med en bakepinne om de er ferdige.
Avkjøl kakene.
 ***
 Ta ut litt av toppen av muffinsen med en skje.
Fyll hullet med bringebær.
 Pisk fløten til krem.
Smak til med litt vaniljesukker eler sukker.
 Fyll kremen i en sprøytepose og dekk muffinsen med krem.
 Sett et bringebær på toppen og stø litt valmuefrø over.
Spises med skje.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Muffins med valmuefrø, krem og bringebær