Franske smørkjeks/Petits-beurre


Deilige nybakte franske smørkjeks! 
*

Sist jeg var i Sverige, kom jeg over 
et kakestempel og en liten bok,
 med oppskrift på denne gode kjeksen.
Franske smørkjeks/Petits-beurre:
200 g smør
1,25 dl vann
2,5 dl sukker 
litt salt
8,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
+ litt mel til utbaking
 Kok opp smør, vann, sukker og salt i en kasserolle.
Skru av platen og la de stå på ettervarmen i ca 20 minutter.
Rør av og til.
 Bland bakepulver og hvetemel i en bakebolle,
tilsett den avkjølte vesken.
Rør sammen så alt er blitt blandet.
Deigen blir ganske løs.
Dekk bollen med plast og la den stå kalt i minst 3 timer,
eller gjerne natten over.
 ***
 Kjevle ut halve deigen med litt mel.
Deigen skal være ganske tynt kjevlet ut.
Stikk ut kaker og stempel med kakestempelet.
Du kan bruke en av de utstikksformene du har.
 Legg kjeksene på et bakepapirkledd stekebrett.
Stek de i forvarmet ovn 175 grader i ca 12 minutter.
 Kjeksen skal være lett gylden på kantene.
Avkjøl kjeksen før servering.
Oppbevar de i tett boks.


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Franske smørkjeks/Petits-beurre

  • H

    Hei! Kom over denne oppskriften din, så veldig bra ut!
    Er disse kjeksene søte, eller er de mer egnet til ost?
    leter nemlig etter en oppskrift som jeg kan bruke former på, men som skal serveres i barnebursdag.

    Takk 🙂

    • Gry Innleggsforfatter

      Hei! De er ikke så veldig søte, Tror jeg ville lagt to og to sammen med sjokolade eller nugatti
      i mellom, vist jeg skulle servert de i barnebursdag. Eller kanskje hatt på melisglasur og kakestrø. Lykke til. 🙂