Kylling på ølboks


Nå har jeg endelig prøvd å steke kylling på ølboks,
og det kan anbefales! Kyllingen ble både saftig og god.

 Kylling på ølboks:
Med tilbehør rekker det fint til 4 personer
1 rå kylling
1 boks øl (jeg har brukt LITE som er glutenfritt)
salt/pepper/chili/hvitløk
Tilbehør:
1/2 boks seterrømme til sausen
stekte potetbåter og stekte løkbåter
 Krydder kyllingen godt med 
salt, pepper, chili og presset hvitløk.
Gni krydderet godt over hele kyllingen.
 Hell ut 1/3 av ølet  og plasser ølboksen
i ei ildfast form.
 Tre kyllingen over ølboksen.
Vær forsiktig så den ikke tipper….
 Stek kyllingen i 180 grader i ca 1 time.
(Stek poteter og løk samtidig i en annen ildfast form.)
 Stikk i kyllingen med den bakepinne,
kommer det ut blank veske er kyllingen stekt, 
er den rosa må den stekes litt til.
*
Ta forsiktig ut kyllingen.
Ta den av boksen, pass på boksen er varm.
Rør ut rømmen i kraften som har samlet seg i den ildfaste formen.
Rør inn litt mer øl om den blir for tykk.
Smak til med salt og pepper.
Server kylling, potet, løk og saus.
Kyllingen smaker også godt sammen med en god salat.


23 tanker om “Kylling på ølboks

  • Magne D. Antonsen

    Bra oppskrift!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

  • papii

    Kanskje prøve en øl med litt mer smak og dybde enn Ringnes Lite? Helt greit å tenke kalorier, men forskjellen i kalorimengde pr posjon blir forsvinnende liten og i dette tilfellet snakker vi kanskje om et ensifret antall kalorier spart på bekostning av masse god smak.

    • Gry Innleggsforfatter

      Ja, det var det eneste ølet jeg hadde… skal prøve noe med mer smak neste gang. 🙂

  • Trond H. Trosdahl

    Et lite spörsmål. Du sier i oppskriften: "Rör inn litt mer öl hvis sausen blir for tykk". Har du hatt i öl i den ildfaste formen allerede slik at det blir en blanding av öl og kraft som du blander römme inn i?

    • Gry Innleggsforfatter

      Jeg har ikke hatt øl i formen, men det har rent ned kraft og øl fra kyllingen og ølboksen… det rører jeg sammen med rømmen og litt mer øl fra ølboksen. 🙂

  • SHJ

    Texas Beer Can Chicken:::

    Salt og pepper, er eneste krydder både innvendig og utvendig, men så kommer forskjellen:
    Kutt opp frisk Cilantro og Lime, som man stapper i fuglen sammens med;caned diced Chilli, så trer man herligheten over ølboksen. Den blir nydelig smakfull og saftig.
    Serveres med, salat av::Redskin poteter, stekte Bacon biter, Sterk Sennep, Rømme, Litt sukker, og smaker seg frem med litt S&P.
    En grønnsalat smaker godt til, og har man i oppkutta tørka Aprikoser + walnuts, very,very tasty, Bon appetite.

  • 332d0d22-ba68-11e2-9e66-000f20980440

    Sikkert godt, men med fare for å høres ut som en helsefrik må jeg si at dette kan være litt helsefarlig ved høye temperaturer. Aluminiumsbokser er belagt med et tynt plastlag innvendig. Plast som smelter avgir en del skadelige stoffer. Men plasten smelter ved noe over 200 grader mener jeg, så 180 som du har her går forhåpentligvis bra 🙂

  • Manja

    bortsett fra at det heter Pipfugl på dåse – er det akkurat som det skal være 😉 Dette har vært en stoooor hit på grillfronten i Danmark i mange år nå 🙂

Det er stengt for kommentarer.