Kylling på ølboks


Nå har jeg endelig prøvd å steke kylling på ølboks,
og det kan anbefales! Kyllingen ble både saftig og god.

 Kylling på ølboks:
Med tilbehør rekker det fint til 4 personer
1 rå kylling
1 boks øl (jeg har brukt LITE som er glutenfritt)
salt/pepper/chili/hvitløk
Tilbehør:
1/2 boks seterrømme til sausen
stekte potetbåter og stekte løkbåter
 Krydder kyllingen godt med 
salt, pepper, chili og presset hvitløk.
Gni krydderet godt over hele kyllingen.
 Hell ut 1/3 av ølet  og plasser ølboksen
i ei ildfast form.
 Tre kyllingen over ølboksen.
Vær forsiktig så den ikke tipper….
 Stek kyllingen i 180 grader i ca 1 time.
(Stek poteter og løk samtidig i en annen ildfast form.)
 Stikk i kyllingen med den bakepinne,
kommer det ut blank veske er kyllingen stekt, 
er den rosa må den stekes litt til.
*
Ta forsiktig ut kyllingen.
Ta den av boksen, pass på boksen er varm.
Rør ut rømmen i kraften som har samlet seg i den ildfaste formen.
Rør inn litt mer øl om den blir for tykk.
Smak til med salt og pepper.
Server kylling, potet, løk og saus.
Kyllingen smaker også godt sammen med en god salat.


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

23 tanker om “Kylling på ølboks