17.mai kake


 Nå er 17.mai kaka ferdig pyntet! 
Jeg ønsker alle en flott dag! HURRA, HURRA, HURRA! 🙂

17.mai kake:
2 egg
1 dl rapsolje
2,5 dl hvetemel
1,5 dl sukker
1,5 ts bakepulver
1/2 dl melk
+
2 former  20 cm
*
Pisk sammen olje og egg, tilsett sukker,melk,
hvetemel og bakepulver.
Fordel røra i de to formene.
Stek de i forvarmet ovn 200 grader i ca 15 min,
prøv med en bakepinne eller tannpirker om de er ferdige.
Avkjøl kakene helt.
*
Fyll og pynt til kaken:
litt melk til dynking
1/2  l kremfløte
1 ts vanilje ekstrakt
1-2 ss sukker
300 g jordbær
200 g blåbær
 6 små  flagg
+

 En fondantpynt. (oppskrift her)
 Pisk fløten til myk krem, smak til med vanilje og sukker.
Del opp jordbærene i to ta av det grønne på de som skal fylle kaken.
Legg den ene kaken på et kakefat, gjerne med en kakeserviett under.
Dynk den med litt melk, 2-3 ss er nok.
Legg på 1/3 av den piskede kremen og halvparten av bærene.
Legg på den andre kakedelen, dynk med 2-3 ss melk.
Legg på krem så toppen er dekt.
Ha resten av kremen i en sprøytepose med stjernetipp.
Sprøyt krem rundt kaka.
Blir det krem igjen sprøyter du små stjerner rundt kanten.
 Legg halve jordbær rundt kaka og pynt med blåbær og flagg.
Fondantpynten legges på like før kaka skal serveres.
Tips: Skal kaka lages en stund før den skal serveres,
 lønner det seg å dekke kaka med hvit fondant og så legge pynten på.

Legg inn en kommentar