Brioche


På søndag bakte jeg Brioche, franske frokostbrød.
Jeg kokte egg og laget i stand et frokostbrett,
Frokosten ble servert i drivhuset,(se her)

Brioche:
16 stk
2,5 dl kokosmelk eller vanlig melk
50 g gjær
2 ss sukker
1 ts salt
2 egg (romtempererte)
150 g smør (kaldt)
1 liter hvetemel
+
1 egg for pensling og muffinsformer
 Varm melken så den blir fingervarm,
ha i gjær, sukker og egg.
Bland og sett det til siden.
 Ha hvetemel og salt i en bakebolle.
Del opp smøret i biter,
ha smøret i melet og gni det inn med fingrene.
 Hell i vesken og bland.
Kna deigen så den blir glatt.
Sett den til heving i 30 minutter.
 Smør muffinsformer
Del av 1/4 av deigen.
Del den i 16 små deler.
 Del resten av deigen i 16 større deler.
Rull de store til boller og legg de i muffinsformen.
Lag et hull i midten på hver bolle.
 Rull de små ut med spiss i den ene enden som vist på bildet.
Dytt den spisse siden ned i hullet på den store bollen. 
 La bollene etterheve i ca 25 minutter,
pensel de med sammenpisket egg.
Stek de i forvarmet ovn 200 grader 
i ca 20 minutter.
 Avkjøl Briochene på rist.
Server Briochene til frokost med smør, ost og syltetøy,
eller med bløtkokt egg og kaviar.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Brioche