Påskekyllinger av marengs


Lag påskekyllinger av marengs.


Marengs til 16×2 påskekyllinger:
3 eggehviter
100 g sukker
100 g melis
1 ts sitronsaft
gul matfarge
Skill eggene, og visp eggehvitene
 og sitronsaften stive i en helt ren bolle.
Mål opp melis og sukker og bland.
Tilsett en og en skre sukker i eggehvitene mens det piskes.
Pisk til marengsen blir blank og luftig.
Tilsett gul farge og bland.
Finn frem en sprøytepose, en rund og en stjerneformet tipp.
Tips:Fest bakepapiret til stekebrettet med litt av marensen,
 så sitter det stødigere.
Ha marensen i sprøyteposen og sett på rund tipp.
 Sprøyt en liten og en litt større runding.
Den lille er hodet den store kroppen.
Se på bildet. Ta litt vann på fingeren og trykk litt med,
 vist du får sånne topper som jeg.
Bytt til stjernetipp.
Lag vinger på kyllingene.
Se på bildet.
Husk at vist du skal sette sammen kyllingene etterpå må
halvparten med vingene til venstre,
 og halvparten med vingene til høyre.
Stek/tørk kyllingene i stekeovnen på ca 100 grader i ca 1 time.
Du kan steke to brett samtidig.
Slå av stekeovnen,sett ovnsdøra på gløtt,
 og la de stå i ovnen til de er kalde.
 Royal icing:
1 eggehvite
3,5 dl melis
1/2 ts sitronsaft
litt matfarge
*
Små sukkerkuler
*
Pisk sammen eggehviten sitronsaften og melisen
til du får en tykk litt seig glasur.
Bland orangsje farge i den ene halvparten.
Ha isingen i to forskjellige plastposer,
klipp av tuppene.
Lag nebb og hanekam med den orangsje icingen,
se på bildet.
Lag øye med den hvite,
sett på små sukkerperler .
La kyllingene tørke over natten til icingen er helt tørr.
(Resten av icingen kan brukes til å dekorere småkaker,
eller lag kakepynt se her)
Påskekyllingene kan settes sammen men smeltet hvit sjokolade,
eller en god smørkrem.
De kan brukes som pynt på kake eller cupcakes,
serveres til isen eller bare spises som de er.
Oppbevar de i en tett boks til de skal brukes.

Legg inn en kommentar

5 tanker om “Påskekyllinger av marengs