Ananas curd og ananas og kokos curd


 Ananas-curd kan du bruke som kakefyll,
til dessert eller bare som pålegg.

Ananas curd:
300 g renset ananas
200-300 g sukker
100 g smør
4 egg
*
Til Ananas og kokos curd
Halparten av ananas curden  + 70 g kokos
Mos den ferdigrensede ananasen i en blender.
Bland ananasmos, sukker og smør i en kasserolle.
Sett det på svak varme,
og rør til sukkeret og smøret er smeltet.
Ta kasserollen av plata.
 Bland sammen eggene.
Sil eggeblandingen ned i ananasblandingen,
rør hele tiden.
 Varm nå opp blandingen på svak varme,
rør hele tiden, til det tykner, det skal ikke koke!!
 Curden skal være tykk nok
 til å dekke baksiden av en skje.
*
Hell halvparten av curden i et rent glass.
Sett på lokk og oppbevar det kaldt.
 Rør inn kokosen i den andre halvdelen.
Hell den i et annet rent glass.
Sett på lokk og oppbevar den kaldt.
Åpnet glass må spises innen en uke.


Én tanke om “Ananas curd og ananas og kokos curd

Det er stengt for kommentarer.