Prinsesseboller


 Prinsesseboller er mindre enn skolebrød og mye søterer.
Når man baker prinsesseboller er det ekstra stas å få hjelp av
små prinsesser og prinser.

 Prinsesseboller:
32 stk
1/2 l melk (fingervarm)
ca 1 kg hvetemel, vi brukte litt mindre
100 g sukker
100 g smeltet smør
1/2 ts salt
50 g gjær
1/2 pakke vaniljekrem (Piano)
*
melis
vann
perlesukker, gjerne rosa og hvitt
 Hell lunken melk, smeltet smør, sukker, hvetemel og
 tørrgjær i en bakebolle.
La maskinen kna deigen i minst 5 minutter.
Sett deigen lunt og la den heve til dobbel størrelse (ca 40 min).
 Del deigen i 32 like deler.
 Smør muffinsformer med olje,
rull runde boller og ha de i formen.
Lag en fordypning i hver bolle.
 Ha ei stor teskje vaniljekrem i hvert hull.
 Bolene blir like fine uten form, 
sett de da på ei bakepairkledd bakeplate.
Hev bollene i minst 30 minutter.
Stekes midt i oven i 15 – 20 min 200 grader.
 Bolene skal være lys brune.
 ***
 Rør melis og litt vann til litt tykk glasur.
Ha glasur rundt vaniljekremen,
 og dypp den i perlesukker.
***
***
Søte deilige prinsesseboller. 🙂
*
Skal bollene fryses, fryses de uten glasur.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 tanker om “Prinsesseboller