Fårikål


Fårikål lager vi flere ganger i året, 
men den er best laget av ferskt lammekjøtt.

 Fårikål:
4 personer
ca 1 kg lammekjøtt, helst ferskt
ca 1 kg hodekål
2 ss hvetemel
1/2 ss salt
1 ss hel sort pepper
ca 5 dl vann
 Legg først et lag med kjøtt,
så et lag med oppdelt kål,
Strø over 1 ss hvetemel,
halvparten av pepperen, og halvparten av saltet.
(Vil du ikke ha mel i fårikålen, 
sløyfer du det og har i 3 dl vann i stede for 5 dl)
 Fortsett til alt er kommet i gryta.
 Hell til sist over vannet.
Sett lokk på gryta og kok opp.
La den så stå og småkoke på svak varme.
Det tar fra 1,5 til 2 timer. Kjøttet skal løsne fra beinet og være mørt.
 Du kan gjerne lage fårikålen dagen før den skal spises,
 sette den kaldt, og varme den opp igjen.
Server fårikålen rykende varm, med kokt potet som tilbehør.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Én tanke om “Fårikål