Eplemuffins med glaserte epleskiver og krem


 Eplemuffins serveres som de er,
eller som her,
 pyntet litt opp, og servert til dessert.

 Eplemuffins:
24 stk
4 egg
2 dl rapsolje
3 epler
4,5 dl hvetemel
2,5 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ts kanel
 Ha egg og olje i en bakebolle.
Vask og rasp eplene,
ha de i bollen og bland.
 Så har du i hvetemel, bakepulver, sukker og kanel.
Rør så alt er blandet.
 Fordel røren i 24 muffinsformer.
Stek de i forvarmet ovn 200 grader i 15-20 min, 
prøv med en bakepinne om de er ferdige.
 Avkjøl muffinsen.
 Glaserte epleskiver:
til 4 muffins
1/2 eple
1 ss smør
1/2 dl sukker
1/2 ts kanel
 Del eplet i skiver.
Varm opp smør sukker og kanel i ei stekepanne.
La det bli til gyldent, men ikke for brunt da blir det bittert.
Ha i epleskivene, og vend de i karamellen.
Ha alt over på et bakepapirkledd papir, avkjøl.
 Pisk fløte til krem, ha i vaniljesukker.
(3 dl fløte og 1 ss vaniljesukker, rekker til ca 6 muffins.)
 Ta papiret av muffinsen og plasser den på en tallerken.
legg på en stor skje krem, og epleskiver.
Dryss litt melis over muffinsen.
 ****
Pynt gjerne med en spiselig blomst, 
her har jeg brukt blomkase.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.