Enkle kjøttboller


 Kjøttboller er enkel og grei hverdagsmat,
 og tilbehøret velger du selv.

Enkle kjøttboller:
ca 18 stk
400 g kjøttdeig
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 egg
2 ss melk (eller vann)
1 ss potetmel
1 hvitløksfedd
1/4 chili (vist du vil)
 Rør kjøttdeigen seig sammen med salt og pepper.
 Tilsett egg, melk, potetmel, opphakket chili og hvitløk.
 Rør til alt er blandet.
Form kjøttdeigen til biller med en spiseskje dyppet i vann.
 Legg kjøttbollene i ei ildfast form.
 Stek de i forrvarmet ovn 200 g,
i ca 15 min.
****
 Bak gjerne små poteter,
 i ei annen form sammtidig.
18-20 små poteter vendes i 2 ss olje.
dryss på med 2 ts flaksalt.
Bakes i 200 g forrvarmet ovn til de er ferdige.
 Er potetene små tar det ganske kort tid.
Server gjerne mojosaus (oppskrift her) og salat til.
*
Kjøttbollene smaker også godt sammen med potetmos og tytebær,
eller sammen med pasta og tomatsaus.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Enkle kjøttboller