Enkle kjøttboller


 Kjøttboller er enkel og grei hverdagsmat,
 og tilbehøret velger du selv.

Enkle kjøttboller:
ca 18 stk
400 g kjøttdeig
1 ts salt
1/4 ts pepper
1 egg
2 ss melk (eller vann)
1 ss potetmel
1 hvitløksfedd
1/4 chili (vist du vil)
 Rør kjøttdeigen seig sammen med salt og pepper.
 Tilsett egg, melk, potetmel, opphakket chili og hvitløk.
 Rør til alt er blandet.
Form kjøttdeigen til biller med en spiseskje dyppet i vann.
 Legg kjøttbollene i ei ildfast form.
 Stek de i forrvarmet ovn 200 g,
i ca 15 min.
****
 Bak gjerne små poteter,
 i ei annen form sammtidig.
18-20 små poteter vendes i 2 ss olje.
dryss på med 2 ts flaksalt.
Bakes i 200 g forrvarmet ovn til de er ferdige.
 Er potetene små tar det ganske kort tid.
Server gjerne mojosaus (oppskrift her) og salat til.
*
Kjøttbollene smaker også godt sammen med potetmos og tytebær,
eller sammen med pasta og tomatsaus.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 tanker om “Enkle kjøttboller

  • Anonym

    Pretty section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I acquire in
    fact enjoyed account your blog posts. Anyway I'll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently quickly.
    Feel free to surf my web page ; smartsass.info