Grys gulrotkake med kanelostekrem


 Dette er min beste gulrotkakeoppskrift.

 Grys gulrotkake:
4 egg
2 dl rapsolje
2,5 dl sukker
3,5 dl hvetemel
1 dl havrekli
2 ts bakepulver
1 ss kanel
1/4 ts salt
2 ts vaniljesukker
2 store revne gulrøtter
+
ostekanelkrem (se under)
7 små fondant/marsipan gulrøter til pynt(se her)
Ha alt i en bakebolle,
rør til alt er blandet.
Enkelt og greit!
Sett ovnen på 200 g.
 Fordel deigen i to 24 cm bakeformer,
smør formene i bunnen og legg i bakepapir.
Stek hver form i ca 20 min,
sjekk med en bakepinne
*
(Eller ha all deigen i ei 24 cm bakeform, stekes ca 40 min.)
 Avkjøl kakene før de tas ut av formene.
Legg den ene bunnen på et kakefat.
(Evnt. del kaka i to og legg den ene delen på kakefat. )
Kanelostekrem:
100 g ferskost
200 g soft margarin
350 g melis
2,5 ts kanel
 *
Ha kald ferskost, benk-mykt margarin,
(benk-myk= legg margarinen på kjøkkenbenken i mins 1 time)
melis og kanel i en piskekumme,
 og pisk til det blir en tykk krem.
Det tar minst 5 min.
Legg 1/3 av kremen på kaka og smør utover.
Legg over den andre kakedelen.
 Smør et tynt lag med ostekrem over.
Ha resten i en sprøytepose med selvvalgt tipp.
 Sprøyt snurrer langs kanten.
 Lag 7 små gulrøtter se her
del av toppen av den ene.
 Legg gulrøttene rundt,
og den som er kuttet, i midten.
Oppbevar kaken kaldt under kake-lokk.
Den holder seg fint i ei uke.
Den er også fin å fryse.

9 tanker om “Grys gulrotkake med kanelostekrem

Det er stengt for kommentarer.