Gratinerte blåskjell


 Gratinerte blåskjell, til forrett, tapas eller som kosemat.

 Gratinerte blåskjell:
Forrett til mange, koserett til minst to.
1 kg blåskjell
30 g parmesan
innmaten fra tre skiver dagsgammelt brød
1 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
30 g fersk bladpersille
1 lime
Vask og rens blåskjellene.
Ta bort all de de som ikke vil lukke seg.
Damp blåskjellene på sterk varme,
 i en gryte med lokk, i 5-7 min, til de åpner seg.
Alle som ikke er åpnet må kastes.
 Ha parmesan, hvitløk, brød, persille og olje i en matmikser.
Kjør så alt er blitt hakket opp til en masse.
Du kan selvsagt hakke alt for hånd, og blande inn oljen.
 Del alle skjellene i, og behold det med mat i.
Legg alle i ei ildfast form, eller i langpanna.
 Fordel massen over med en skje.
 Stek skjellene i forrvarmet ovn 250 g i 5-10 min,
til de har fått litt gylden farge.
Server de varme med limebåter,
 som presses over før de nytes.