Falafel med skvallerkål


 Falafel med skvallerkål, passer like godt til middag som til kveldskos.

 Skvallerkål regner vel de fleste for ugress!
Så her går jeg etter mottoet:
If You Can’t Beat ItEat It.
 Falafel med skvallerkål:
250 g ferdig bløtlagte kikkerter (jeg brukte gogreen sine)
1/4 løk
2 gode never skvallerkål
1 toppet ss hvetemel
1 hvitløkfedd
1 ts spiss cumin
1 ts koriander
1/4 ts chili
1 ts malt paprika
1/6 ts pepper
1/2 ts salt
 Skyll kikkertene og rist av vannet.
 Ha alt i en matmikser,
 kjør til alt er blitt knust, 
og du får en deig som er god å forme.
 Lag teskje store boller.
 Stek de i rapsolje på høy varme, 
trykk de litt flate med en gaffel.
 Stek de til de er gyldne, på begge sider.
 La de renne av seg på et kjøkkenpapir.
 Falafel kan spises som de er som snacs, serveres i pitabrød med salat til,
eller som her med couscous salat.
*
Couscous salaten pr porsjon lages av 1 dl couscous som has i 1 dl kokende vann.
vent i 4 min, til all veska er borte. Bland i 2 ss olivenolje, 1 ss sitronsaft,
1 oppdelt nektarin og en neve med mynteblader. 
Smak til med salt og nykværnet pepper.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

9 tanker om “Falafel med skvallerkål