Torsk og ost


 Kokt torsk trenger ikke å være kjedelig!
 Torsk og ostesaus:
4 porsjoner
1 fersk torskefilet  ca 800 g
1 Romanosalat, 2 ss smør
2 gulrøtter
1 ts eddik, 2 ss sukker, 2 dl vann
2 dl fløte
100 g kremost
1/2 lime
1 egg
50 g smør
ca 1 dl hvitvin
salt og pepper
+
ris eller mandelpoteter til 4
 Del fisken i 8 biter, skjær ut beinene som ligger i midten.
Beinene kan også fjernes med en pinsett.
Strø salt på fisken ca 1.5 ts.
Kok opp vann i en fiskekjele, legg i rista.
Vannet skal ikke være over rista.
 Legg fiskestykkene på rista.
Hell litt hvitvin over hvert fiskestykke (vist du vil ha ekstra smak)
 Damp fisken under lokk i ca 10 min, sjekk at den så vidt er kokt.
(du kan selvsagt trekke torsken i lettsaltet vann i stede)
 Rens gulrøttene, og del de i strimler med potetskrelleren.
Bland sammen kaldt, vann, sukker og eddik.
 Legg gulrøttene i og sett de kaldt.
 Skjær av rotstykket av salaten, vask den,
og damp den i ca 4 min.
Eller kok den i lettsaltet vann i 2 min.
Ha over litt smør.
 Kok opp fløte, ost, smør og litt hvitvin (4 ss), under omrøring.
Ta sausen av plata og rør inn en eggeplomme.
Smak til med salt og pepper.
 Server den nydampede torsken sammen med gulrøttene, salaten, ris/poteter, 
en limebåt og ostesausen.
  Server den gjerne sausen, i en liten mugge til hver.


12 tanker om “Torsk og ost

Det er stengt for kommentarer.