Saftig ovnsstekt kylling


 Denne kyllingen ble supersaftig og mør.
 Saftig ovnsstekt kylling:
3-4 porsjoner
1 fersk kylling ca 1,3 kg
1/2 sitron
2-3 hvitløk
1 rødløk
1 kopp med sølvløk
1/2 chili
litt timian
1/2 dl rapsolje
1.5 dl vann
salt og pepper
 Del opp 1/4 sitron og 1 hvitløk,
putt det og litt av timianen inni kyllingen.
Lukk en med 2 cocktailpinner eller 2 tannpirkere.
 Hakk opp 1/4 chili, 1/2 hvitløk, 1 ts timian
 og skallet av 1/6 sitron(bare det gule).
Bland det i oljen, sammen med 1/2 ts nykvernet pepper 
og 1,5 ts salt.
Rens og del opp rødløken, ha løken, sølvløk, 
resten av chilien, hvitløk og timian i ei ildfast form.
 Pensel den krydrede oljen på undersiden av kyllingen.
 Legg den i forma,
og smør oljen på oversiden.
 Hell vannet i forma.
Stek kyllingen i forrvarmet ovn.
Først i 10 minutter på 240 grader.
Skru ned ovnen til 160 grader, og stek videre i 20 min pr 500 gram.
(1,3 kg kylling  blir ca 50 min)
Smør over med olje 2-3 ganger mens kyllingen steker.
Ha på litt mer vann, vist det ser tørt ut.
 Stikk ei bakepinne i den tykkeste delen av låret.
Kommer det ut blank veske, er kyllingen stekt.
Kommer det ut rosa veske, må den stekes litt til.
 Ta kyllingen ut av ovnen,
og la den hvile i 10 min før du serverer den.
Server kyllingen med det tilbehøret du vil.
Poteter, ris, salat, brød, grønsaker…..

8 tanker om “Saftig ovnsstekt kylling

Det er stengt for kommentarer.