Påskekake med kaffe og karamellkrem


I fjor så jeg en lekker påskekake i et engelsk blad,
 jeg har latt meg inspirere og prøvd å gjenskape den på min måte.
Påskekake med kaffe:
 4 små eller 3 store egg
200 g smør
3 dl sukker
5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 dl melk
2 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)
1/2 dl ekspresso (eller 2 ts pulverkaffe 1/2 dl kokende vann)
*
Sett stekeovnen på 180 g
 Rør smør og sukker hvitt,
rør inn eggene, ett av gangen.
Bland vaniljen i melken og bakepulveret i melet.
 Rør inn melk, kaffe og mel vekselsvis, til alt er bladet.
Smør ei todelt kakeform 24 cm.
 Ha kakerøra i forma og stek kaken i forvarmet ovn, i ca 40 min.
Prøv med en kakepine om den er stekt.
Avkjøl kaken helt.
 Karamellkrem:
300 g myk margarin
1 dl karamellsaus (ferdigkjøpt)
1 dl brunt sukker (hvitt kan brukers)
4 dl melis
*
til pynt:
10 sjokoladeegg
1/2 plate hvit sjokolade
 Pisk margarin og sukker sammen i en mikser, 
ha i karamellsausen og pisk videre.
Ha så i melisen og pisk i ca 5 min til.
Del den helt avkjølte kaken i 3 deler.
 Smør krem på hver del og sett kaken sammen.
Ha i resten i en kakesprøyte.
 Sprøyt en ring med karamellkrem ytterst
og pynt med sjokoladeeggene.
 Skrap den hvite sjokoladen med en kniv.
Kaken settes kjørlig til den skal serveres.
 ****
Oppbevar kaken under et tett lokk i kjøleskapet.
Den holder seg godt i mange dager….
Kaken kan også fryses.
*’*
Sjokoladeeggene kjøpte jeg hos Fru Dahl
de selges også på spesial forretninger som selger sjokolade.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 tanker om “Påskekake med kaffe og karamellkrem