Påskekake med kaffe og karamellkrem


I fjor så jeg en lekker påskekake i et engelsk blad,
 jeg har latt meg inspirere og prøvd å gjenskape den på min måte.
Påskekake med kaffe:
 4 små eller 3 store egg
200 g smør
3 dl sukker
5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 dl melk
2 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)
1/2 dl ekspresso (eller 2 ts pulverkaffe 1/2 dl kokende vann)
*
Sett stekeovnen på 180 g
 Rør smør og sukker hvitt,
rør inn eggene, ett av gangen.
Bland vaniljen i melken og bakepulveret i melet.
 Rør inn melk, kaffe og mel vekselsvis, til alt er bladet.
Smør ei todelt kakeform 24 cm.
 Ha kakerøra i forma og stek kaken i forvarmet ovn, i ca 40 min.
Prøv med en kakepine om den er stekt.
Avkjøl kaken helt.
 Karamellkrem:
300 g myk margarin
1 dl karamellsaus (ferdigkjøpt)
1 dl brunt sukker (hvitt kan brukers)
4 dl melis
*
til pynt:
10 sjokoladeegg
1/2 plate hvit sjokolade
 Pisk margarin og sukker sammen i en mikser, 
ha i karamellsausen og pisk videre.
Ha så i melisen og pisk i ca 5 min til.
Del den helt avkjølte kaken i 3 deler.
 Smør krem på hver del og sett kaken sammen.
Ha i resten i en kakesprøyte.
 Sprøyt en ring med karamellkrem ytterst
og pynt med sjokoladeeggene.
 Skrap den hvite sjokoladen med en kniv.
Kaken settes kjørlig til den skal serveres.
 ****
Oppbevar kaken under et tett lokk i kjøleskapet.
Den holder seg godt i mange dager….
Kaken kan også fryses.
*’*
Sjokoladeeggene kjøpte jeg hos Fru Dahl
de selges også på spesial forretninger som selger sjokolade.

6 tanker om “Påskekake med kaffe og karamellkrem

Det er stengt for kommentarer.