Hjemmelagde grove fiskekaker


 Nystekte hjemmelagde grove fiskekaker smaker kjempegodt.
Servet på ei grov brødskive, og med litt grønt til, blir det et helt måltid.
 Hjemmelagde fiskekaker:
(fiskekaker nok til 4 personer til middag)
ca 700 gram fersk fiskefilet uten bein og skinn
av hyse, sei, steinbit, torsk eller en blanding
1/2 løk
1 hvitløksfedd
1 toppet spiseskje potetmel
litt muskatt
1/4 teskje pepper
1  teskje salt
2 dl melk (jeg brukte helmelk)
smør til steking
*
 en foodprocessor
 Mål opp og ha fisk,krydder,løk og potetmel i foodprocessoren.
kjør alt i ca 30 sekunder. Hell i melken mens maskinen går.
La det kjøre i ca 1 minutt. 
Fiskefarsen skal være litt grov.
 Stek fiskekakene i ei middels varm panne med smør i.
Snu når de har fått en gylden farge.
 Et godt tips er å steke fiskekakene ute på verandaen.
 Særlig vist du skal steke mange….
Skal de fryses, må de avkjøles helt,
 før de pakkes i poser og fryses.
Fiskekakene smaker godt med potet, remulade og råkost til.
Du kan også koke de i brun saus, eller bruke de som pålegg.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

14 tanker om “Hjemmelagde grove fiskekaker