Stekte kyllinglår med salvie, blå kongo potetmos og mangospinatsalat


Stekte kyllinglår og salat er jo ganske  vanlig, 
men blå kongo potetmos ser jo litt spesielt ut.
Jeg anbefaler at du prøver, den har en god potetsmak og som du er en nydelig blålilla farge.
 Stekte kyllinglår med salvie, blå kongo potetmos og mangospinatsalat:
til 2 personer
2 kyllinglår
1 mango
2 never fersk spinat
1 lime
ca 8 salvieblader
1 kinesisk hvitløk eller 2 fedd vanlig
300 g blå kongo poteter
3 ss smør
1 dl helmelk
olivenolje
salt og pepper
 Vask potetene og damp de til de er møre.
Ved damping beholdes mest farge.
 Skrell potetene og ha i 2 ss smør og 1 dl melk.
Stapp de forsiktig med en stapper.
Smak til med salt og pepper.
 Det blir en fantastisk farge på potetmosen.
 Mens potetene koker stekes kyllinglårene.
Sett sekeovnen på 200 g.
Jeg brukte Livèche kyllinglår 
De var store og ble veldig saftige.
Bruk de kyllinglårene du får tak i.
Løsne skinnet fra lårene og stikk 2 salvieblader under.
Skiv opp hvitløken og stikk noen biter av den og under skinnet.
 Varm en stekepanne og ha 1 ss smør og i litt olje,
nå den er varm, stekes kyllinglårene ca 3 min på hver side.
Del halve mangoen i skiver, ha de i en ildfast form.
Legg i kyllinglårene, og hell  over smøret.
Stekes i ca 20-25 min.
Stikk en bakepinne i låret, det skal komme blank veske ut, ikke rosa.
Er den rosa stekes lårene litt til.
Skrell og del opp resten av mangoen i biter.
Bland den med spinatbladene, ha over litt olivenolje og saften av 1/2 lime.
Krydder med salt og ny kvernet pepper.
 Ta ut de stekte kyllinglårene og la de hvile litt.
Press over litt limesaft.
 Legg opp salat, kyllinglår, stekt mango og blå kongo potetmos pent på fatet.
Pynt med litt ekstra salvie.
Server farris eller en god rødvin til, min anbefaling er 

Santa Julia Organica Bonarda 2010


Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

2 tanker om “Stekte kyllinglår med salvie, blå kongo potetmos og mangospinatsalat