Ferske rundstykker til søndagsfrokosten.


 Med kaldheving av gjærdeigen over natten,
er det enkelt å by på nybakst til søndagsfrokosten.
*
Jeg satt deigen kl 22.00 på lørdagskvelden,
og bakte ut rundstykkene kl 08.30 søndags morgen.
Kl 09.15 var rundstykkene nystekte og klare til å nytes.
 Rundstykker med frø:
32 stk.
2 kg hvetemel
4 dl blandede frø
( lin-,gresskar-,solsikke- og sesamfrø)
2 ts tørrgjær
1,5 ts salt helst seltin
2 ss sukker
5 ss rapsolje
1,4 l kaldt vann
1 egg for å pensle med
*
til 16 stk.
1 kg hvetemel
2 dl frø
1 ts tørrgjær
1 ts seltin
1 ss sukker
 3 ss rapsolje
7 dl kaldt vann
litt egg for å pensle med
På kvelden før:
 Bland alt det tørre i en kjøkkenmaskin,
 unntatt tørrgjæren som røres ut i litt av vannet.
Hell i det kalde vannet, oljen og gjæren. 
Kjør maskinen i 5 min.
(Elter du for hånd, må du bruke litt lengre tid.)
 Dekk deigen med plastfolie.
Sett deigen i kjøleskapet over natten.
Jeg satte deigen øverst, der det er kaldest.
 Ta ut deigen om morgenen
 Del opp i 32 eller 16 like deler.
 Rull ut rundstykkene,
 sett de på en bakepapirkledd stekeplate.
Sett de til heving ca 20 min på et lunt sted.
Sett stekeovnen på 200 g.
 Når de er hevet,
 pensles de med sammenpisket egg.
Stek rundstykkene i ca 20 min i 200 g.
Avkjøl de litt, før de serveres.

7 tanker om “Ferske rundstykker til søndagsfrokosten.

Det er stengt for kommentarer.