Entrecôte med geitost, stekte pærer, og mere godt


 Entrecôte med snøfrisk,stekt løk og potet,
med en salat av roccola, blå druer og stekte pærer.

Det kan anbefales! : )
Entrecôte med tilbehør:
til 2 personer
2 stk Entrecôte ca 250-300 g pr stk
1 stor fast pære
20 blå druer
et par never roccolasalat
6-8 små mandelpotet 
10-12 småløk
1/2 pakke Snøfrisk eller annen geitost (60 g)
2 ss flytende honning
olivenolje
sitron
Smør
salt og pepper
 Ta ut Entrecôten fra kjøleskapet en time før den skal stekes,
så den får romtemperatur.
Del opp poteter, pærer og rens småløken.
2-3 ss olivenolje helles i ei ildfast form.
Ha i potet, løk og pærer.
 Vend de i oljen og krydder med salt og nykværnet pepper,
Dryss over 2 ss flytende honning.
Sett de i forvarmet ovn 200 g, 
de skal stekes til alt er lett gyldent og poteten er ferdig stekt.
Det tar ca 20 min.
Strø litt salt og pepper på Entrecôtene.
Varm 1-2 ss smør i ei stekepanne, høy varme på plata.
Når smøret er nøttebrunt legges Entrecôteene i panna.
stek de i ca 2 min, snu og stek de i 1-2 min på andre siden.
De skal nå ha fått fin stekeskorpe.
Sett stekepanna med  Entrecôtene i til side,
 og sett plata på middels varme.
Etterstek kjøttet i ca ca 2 min, snu og stek i 2 min til.
Nå skal kjøttet ha blitt medium stekt. Liker du det mer stekt,
må du steke det litt til. 
Legg 1 ss med snøfrisk på hvert kjøttstykke.
La kjøttet hvile i ca 5 min før servering.
 Salat:
Del druene i to og ta ut steinene.
Legg roccola og biter av snøfrisk i to dype tallerkener.
Lag dressing av sitronsaft av 1/2 sitron, 2 ss olivenolje,
1/2 ss honning, salt og pepper.
Ta den ildfaste formen ut av ovnen.
 Ha de stekte pærene over på salaten.
Dryss over dressing.
 Legg opp Entrecôte, løk og potet.
 Server salaten ved siden av.
Helgemat! : )

2 tanker om “Entrecôte med geitost, stekte pærer, og mere godt

Det er stengt for kommentarer.