Vaniljedessert


Dessert
med ferske VANILJESTENGER
som hovedingrediens.

***
Dette er mitt bidrag til oppskrifts konkurransen  hos Vaniljeimporten.
Siden det bare de som har  nominert meg som får stemme,
 håper jeg de stemmer.
 avstemmingen er først  fra den 13.-18. februar,
  (de som får stemme får mail fra Vaniljeimporten).
men vi fikk presentere vår oppskrift fra  i dag den 6.
 link her.
 Vaniljedessert:
Vaniljemousse toppet med vaniljemarengs.
(to store, eller fire passe store desserter)
*
Vailjemousse:
1 vaniljestang
2 eggeplommer
40 gram sukker
2 gelatinblader
2 dl fløte
*
Vaniljemarengstopping:
1 vaniljestang
2 eggehviter
20 gram sukker 
+100 gram sukker
0,5 dl vann
1 teskje sitronsaft
*
Tilleggsutstyr:
Et termometer (de selges det bla.hos Panduro)
og en Creme Brulebrenner.
Del vaniljestangen på langs.
Skrap ut frøene.
*
 Tips:
Lag ditt eget vaniljesukker.
Ta vare på de ut skrapte vaniljestengene
i en tett krukke, sammen med melis eller sukker.
*
*
Skill eggene,
 Ha eggeplommer, vaniljefrø og sukker i en bolle.
Pisk til det blir en tykk eggedosis.
 Pisk krem av fløten i en annen bolle.
 Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5 min.
Bruk et glass eller lignende, som tåler varme.
Ta ut vanner og sett glasset i en kasserolle med litt vann.
Varm opp vannet, og smelt gelatinen.
 Bland sammen eggedosisen og kremen.
ta ut 1/3 og rør inn gelatinen.
Rør inn resten av kremblandingen.
 Hell vaniljemousseen i to store glass, eller 4 vanlige.
 Sett glassene i kjøleskapet.
Vaniljemarengsen lages som 
 Italiensk marengs, med varm sukkerlake.
Begynn med å pisk sammen eggehviter, 20 gram sukker
og frøene av en vaniljestang, så de blir halvstive.
 Varm opp 100 gram sukker og 0,5 dl vann så det koker.
Fortsett å kok  massen til termometeret viser 120 grader,
eller til sukkeret har kokt i ca 2-3 min og vannet er kokt inn.
 Hell  den varme sukkerlaken i  en tynn stråle
i marengsmassen, mens maskinen går.
Ha i 1 ts sitronsaft.
Pisk massen i ca 10 min,
 til den er blitt stiv og fluffy.
 Ta glassene med vaniljemousseen ut av kjøleskapet,
og topp de med marengsen.
 Spis de som de er,
 eller brenn toppen litt med en Brulebrenner, eller lignende.
 Lag søte vaniljehjerter. Del utskrapte vaniljestenger i to og fest endene med litt smeltet sukker.
Form et hjerter, strø på litt sukker.
 Sett hjertene på toppen til pynt.
 Søtt og dekorativt.
 Liker du søt dessert og vanilje?
Da er dette noe for deg!

Legg igjen en kommentar

9 tanker om “Vaniljedessert