Kanelsukker-skivebrød


 Kanelsukker-skivebrød smaker som en mellomting mellom
kanelsnurrer og wienerbrød.
 Kanelsukker-skivebrød:
til to brød trenges et
4 dl melk
100 g smør
50 g gjær
1 kg hvetemel
2 egg
100 g sukker
1 ss vaniljeessens
1 ts salt
fyll:
100 g smør
150 g rørsukker
2 ss kanel
 Smelt smøret i en kjele, hell i melken og la det bli fingervarmt.
Ta av litt veske og rør ut gjæren i det.
 Hell vesken,gjæren og vaniljeessensen i en eltebolle.
Ha i 800 g av melet, alt sukker og salt.
Elt til det er blitt en deig.
Ha i eggene, elt vidre, det bli litt klissete…
ha til sist i de siste 200 g med hvetemel og elt i 5 min.
Sett deigen til heving under et klede i minst 30 min.
 Smelt nå smøret til fyllet, det skal bli nøttebrunt.
 Dekk 2 brødformer med bakepair.
Hell den ferdig hevede deigen på bakebordet,
 er den litt klissete bruker du litt mel til utbakingen.
Del deigen i to.
kjevel ut deigen i en firkant ca 40×40 cm.
Smør det brune smøret utover deigen.
 Strø på med rørsukker og kanel.
Skjær 4 remser a ca 10 cm.
Legg de oppå hverandre
og del opp i biter ca 8cm…
Legg nå alle bitene eter hverandre i brødforma.
 Gjenta prosessen, så du får to fulle former.
Strø litt ekstra sukker og kanel på toppen.
Hev nå brødene i ca 30 min.
Stekes på nederste hylle i forvarmet ovn 200 g .
i ca 30 min.
 Avkjøles i 10 min før de tas ut av formen.
 Nå er det bare og dra av skiver og spise.
Brødet er best ferskt,
 men holder seg innpakket i romtemperatur i et par dager.
Inspirasjon til brødet fant jeg her.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

3 tanker om “Kanelsukker-skivebrød