En matreise for unge kokker, del 2 – Skånsk makaronigrateng


Vi måtte finne noe som Viktor som bare er 6 år kunne lage.
Det ble Svensk mat, Skånsk makaronipudding.
Vi hadde glemt å kjøpe brokkoli og byttet ut bacon med pølser.
Retten ble kjempegod,
 og Viktor ble fornøyd med resultatet.
 Skånsk makaronigrateng:
1 l vann
200 g makaroni
1 s salt
*
1/2 løk
(2 pakker bacon (300g ) 1 brokkoli)
vi valgte og bruke 500 g grillpølser istedet for bacon og brokkoli
*
4 egg
4 dl melk
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
*
2 dl revet ost
1 dl ketchup
*
Kok makaroni som vist på pakken og hell av vannet. (det gjør en voksen!)
Skjær opp pølsene i biter og ha de i, rør godt.
Hell makaroni og pølsene i ei ildfast form.
 Rør sammen egg, melk salt og pepper.
Hell blandingen over forma.
Sprut på ketchup og strø osten over.
Stek formen nederst i ovnen i ca 30 min, 200 g.
Til osten er gylden.
NB: En voksen tar ut forma fra ovnen.
Serveres bare som den er eller sammen med brød og salat.

Legg igjen en kommentar

Én tanke om “En matreise for unge kokker, del 2 – Skånsk makaronigrateng