En matreise for unge kokker, del 2 – Skånsk makaronigrateng


Vi måtte finne noe som Viktor som bare er 6 år kunne lage.
Det ble Svensk mat, Skånsk makaronipudding.
Vi hadde glemt å kjøpe brokkoli og byttet ut bacon med pølser.
Retten ble kjempegod,
 og Viktor ble fornøyd med resultatet.
 Skånsk makaronigrateng:
1 l vann
200 g makaroni
1 s salt
*
1/2 løk
(2 pakker bacon (300g ) 1 brokkoli)
vi valgte og bruke 500 g grillpølser istedet for bacon og brokkoli
*
4 egg
4 dl melk
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
*
2 dl revet ost
1 dl ketchup
*
Kok makaroni som vist på pakken og hell av vannet. (det gjør en voksen!)
Skjær opp pølsene i biter og ha de i, rør godt.
Hell makaroni og pølsene i ei ildfast form.
 Rør sammen egg, melk salt og pepper.
Hell blandingen over forma.
Sprut på ketchup og strø osten over.
Stek formen nederst i ovnen i ca 30 min, 200 g.
Til osten er gylden.
NB: En voksen tar ut forma fra ovnen.
Serveres bare som den er eller sammen med brød og salat.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Én tanke om “En matreise for unge kokker, del 2 – Skånsk makaronigrateng