Ovnsbakt klippfisk


 Ovnsbakt klippfisk, kremet erterstuing, asparges, mandelpotet og tomatsalsa.
Ovnsbakt klippfisk:(til 2-3 personer)
Beregn  ca 200 g utvannet klippfisk pr person
En pakke på 400 g  rekker til 3 personer
 Kjøp god klippfisk, vann den ut i 2-3 dager.
3 fedd hvitløk
1/2 dl olivenolje
Pepper
ca 10 asparges
 Hakk hvitløkbåtene i biter.
Varm oljen  og hvitløken til den ryker.
Legg den utvannede klippfisken i ei  ildfast form.
Hell den varme hviløksoljen over fisken.
Ha på litt nykværnet pepper.
Stekes i forvarmet ovn 180 g.
 Etter at fisken har stekt i 10 min,
 legges aspargesen i og stekes
sammen med fisken i 10 min til. Tilsammen 20 min. 
 Tomatsalsa:
2 tomater
20 sorte oliven uten stein
2 ss olivenolje
litt sitronsaft
salt/pepper etter smak og behag.
*
Flå skallet av tomatene med å ha de i kokende vann i ca 30 sek.
Del opp tomatene og ta ut stener.
Hakk de fint opp.
Del oliven i skiver.
Bland alt og ha i olje, sitron, salt og pepper.
Kremet erterstuing:
200 g frossene erter
1 ss godt smør
1 dl fløte
1 ts sukker
litt salt og pepper
*
Kok opp erter i fløte og smør.
Lag stuing med en stavmikser.
Smak til med sukker, salt og pepper.

Beregn 2 kokte mandelpoteter pr person.
Server gjerne en god rød- eller hvitvin til.
Denne retten er like lett å lage til mange, så den passer godt som festmat.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Én tanke om “Ovnsbakt klippfisk