Langtidsstekt kylling med hvitløk, kanel og annet godt


Langtidsstekt kylling blir saftig og god.
 Langtidsstekt kylling med hvitløk og annet godt:
(til 4 personer)
1 rå kylling ca 1 kg
2 hele hvitløk
3 sjalottløk
2 maiskolber
2 persillerøtter
1 bit sellerirot
1 stor gulrot
1/2 sitron
1 kanelstang
3 dl hvitvin
2 buljongterninger (helst med persille og hvitløk)
2 dl kokende vann
salt og pepper
+
Ei ildfast form med lokk
ris eller potet
 Rens og del opp rotfrukter, kanel, sitron, mais og løk.
 Ha alt i ei ildfast form.
Løs opp buljongterningene i 2 dl kokende vann.
Hell buljongen over.
 Hell på hvitvin.
Del opp kyllingen og krydder den med salt og pepper.
Legg kyllingen over grønsakene.
 Sett lokk på forma og stek den i stekeovnen 160 grader
 i ca 2,5 timer.
Ta av lokket og sett stekeovnen på 220 grader, 
stek i ca 30 min til kyllingen er gylden og sprø i skinnet.
 Server gjerne fullkornsris, brød og et glass hvitvin til kyllingen.
Deilig vintermat med masse smak.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

7 tanker om “Langtidsstekt kylling med hvitløk, kanel og annet godt