Langtidsstekt kylling med hvitløk, kanel og annet godt


Langtidsstekt kylling blir saftig og god.
 Langtidsstekt kylling med hvitløk og annet godt:
(til 4 personer)
1 rå kylling ca 1 kg
2 hele hvitløk
3 sjalottløk
2 maiskolber
2 persillerøtter
1 bit sellerirot
1 stor gulrot
1/2 sitron
1 kanelstang
3 dl hvitvin
2 buljongterninger (helst med persille og hvitløk)
2 dl kokende vann
salt og pepper
+
Ei ildfast form med lokk
ris eller potet
 Rens og del opp rotfrukter, kanel, sitron, mais og løk.
 Ha alt i ei ildfast form.
Løs opp buljongterningene i 2 dl kokende vann.
Hell buljongen over.
 Hell på hvitvin.
Del opp kyllingen og krydder den med salt og pepper.
Legg kyllingen over grønsakene.
 Sett lokk på forma og stek den i stekeovnen 160 grader
 i ca 2,5 timer.
Ta av lokket og sett stekeovnen på 220 grader, 
stek i ca 30 min til kyllingen er gylden og sprø i skinnet.
 Server gjerne fullkornsris, brød og et glass hvitvin til kyllingen.
Deilig vintermat med masse smak.

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

7 tanker om “Langtidsstekt kylling med hvitløk, kanel og annet godt