Sjokoladedrøm


 Sjokoladedrøm er en flott kake!
Den består av sjokoladerullekake,melkesjokoladekrem og fløtekrem.
 Sjokoladerullekake:
3 egg
1 eggehvite
1,5 dl sukker
0,75 dl potetmel
2 ss kakao
1 ts bakepulver
+ sukker og bakepapir
*
Smørkrem:
150 g smør
2 dl melis
1 eggeplomme
evnt. 1 ts romessens
 Sett stekovnen på 250 g.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Bland mel kakao og bakepulver.
Sikt det i eggedosisen,
 og rør forsiktig med en slikkepott, til alt er blandet.
 Smør deigen utover ei bakepapirkledd stekeplate.
Stekes i forrvarmet ovn, 250 g i 5 min.
Gjør klart et bakepapir bestrødd med sukker.
Vend den ferdigstekte kaka ned på det sukrede papiret.
 Dra av bakepapiret,
Avkjøl kaka under langpanna.
 Rør smør og melis lett og luftig,
tilsett eggeplommen og evnt. romdråper.
 Bre smørkremen over den avkjølte kaka.
 Rull den sammen.
Rull den inn i et bakepapir, og en hånduk.
 Legg kaka kaldt til den skal brukes.

 Sjokoladekrem:
6 dl fløte
200 g melkesjokolade
4 blader gelatin
*
+ 3 dl fløte
evnt. sjokoladeruller til pynt
+
Risk krem av fløten.
Smelt sjokoladen over vannbad eller i microen 2 min.
Legg gelatinbladene i bløt i kaldt vann i 5 min.
Ta av vannet, behold 2 ss og smelt gelatinen i microen i noen få
sekunder…pass på.
Bland sjokoladen og gelatinen i kremen med en slikkepott.
 Montering:
Skjær sjokoladerullekaka i ca 1 cm tykke skiver.
 Dekk en kumme( ca 22 cm i diameter 12 cm høy)
med plastfolie.
Legg rullekakeskiver i kummen.
 Legg den fineste siden utover.

 Fyll i sjokoladekremen .
Pisk resten av fløten til krem og fyll over.
 Legg til sist over de kakene du evnt. har igjen.
Dekk med plastfolie, og sett kaka kaldt i minst 2 timer.
Vend kaka på et serveringsfat,
ta av plastfolien.
Pynt med sjokoladeruller vist du vil.
Disse er kjøpt hos EuroSpar.
Lim de på med litt krem.
 Oppbevar kaken kaldt og under lokk.
Deilig og mektig !
En litt anderledes sjokoladekake.
Kanskje noe for nyttårsfesten?

5 tanker om “Sjokoladedrøm

Det er stengt for kommentarer.