Lammecarré med rødvinsaus og godt tilbehør


Lammecarré, rødvinsaus, erterpurre, ostepoteter og salsa.
Det er det beste jeg har spist på lenge…..
 Lammecarré med tilbehør:
til 2 personer
1 Lammecarré 500-600 g
1-2 fedd hvitløk
salt/pepper smør til steking
*
4 poteter
20 g smør
100 g raspet ost
salt/pepper
*
150 g frossne erter
1 dl fløte
salt/pepper
*
4 tørkede aprikoser
20 tørkede tranebær
1/2 rød løk
1 tomat
2 ss olivenolje
salt/pepper
*
Rødvinsaus:
0,25 dl balsamicoeddik
0,5 dl rødvin
0,25 dl blåbærsaft(ublandet)
1,5 dl buljong/kjøttkraft
1 ss smør
1 ts maisenna (rørt ut i litt vann)
salt/pepper
Hell balsamicoeddik, rødvin, blåbærsaft og buljong
i en kjele. La det småkoke i ca 15 min, på middels varme.
Rør i smøret, og tilsett maisenna utblandet i litt vann
mens du rører. La det koke opp så det tykner.
Smak til med salt og pepper.
Ostepoteter:
Kok potetene til de er kokte.
(Du kan koke potetene i god tid i forveien.)
Legg de i en smurt ildfast form.
Knus de med en kopp eller lignende.
Ta en smørklatt og litt salt/pepper på hver potet.
Strø deretter over den raspede osten.
Sett Formen i en forvarmet ovn 200 g,
til de blir gyldne (20 min).
Lammecarré:
Hakk hvitløken eller bruk 
et  Garlic Card og riv hvitløken til en mos.
Kjempeenkelt. Du bare presser hvitløken ned på brettet
med sirkelbeveelser så blir det hvitløkmos på 1-2-3. 
 Smør inn Lammecarréen med salt/pepper og hvitløken.
Brun kjøttet på alle sider i ei varm panne med smør.
Legg kjøttet i ei ildfast form,
 sett et steketermometer i den tykkeste delen.
Stek Lammecarréen i forvarmet ovn 200 g
i ca 10 min.
Eller til steketermometeret viser ca 68 grader.
 La kjøttet hvile i minst 10 min før
det skjæres opp.
  
 Erterpure:
Kokopp ertere i litt vann,
Hell av alt vannet og hell i fløten.
Pisk med en satvmikser til du har fått en purre.
Varm den opp så den så vidt koker.
Smak til med salt og pepper.
 Salasa:
Skjær opp aprikosen i strimler,
 og legg den og tranebærene i litt varmt vann.
(dette gjøres i god tid i forveien)
Hell av vannet, del løk og tomat i biter.
Bland alt og hell på to ss olivenolje.
Smak til med salt og pepper.
Legg maten pent opp,
 og server.
(Vinanbefaling: Marques de la Concordia Crianza 2007.)

3 tanker om “Lammecarré med rødvinsaus og godt tilbehør

Det er stengt for kommentarer.