Kransekakekrans


 Hva er forskjellen på tårnkake og kransekake?
Her er min vri : en  kransekakekrans.
 Kransekakedeig:
500 g mandler
500 g melis
4 eggehviter
*
Mal mandlene.
Sikt inn melis,
 og bland det inn sammen med eggehvitene til en passe fast deig.
La gjerne deigen hvile til neste dag.

 Trill ut deigen i fingertykke pølser.
Skjær de 10 cm lange.
Legges på bakepairkledd stekebrett.
Stekes i forvarmet ovn 180 g ca 10 min.
Avkjøl kakene før de tas av bakepapiert.
 Ta en liten prøve, på hvordan du skal ha kransen.
 Glasur lages av 4 dl melis, en eggehvite og 4-5 dråper sitronsaft.
Bland godt sammen og ha glasuren i en pose.
Bruk en tynn tipp eller klipp et lite hull i posen.
Sprøyt glasur over kakene.
 Finn et fint rundt kakefat, sett et norgesglass el lignende i midten.
Begynn å legg kaker på skrå rundt glasset.
Sprøyt  melis under hver kake før de legges ned.
Fortsett å legg kaker skrå den andre veien for hver runde,
til alle kakene er brukt opp.
 Nå kan du dekorere kransen, med det du vil.
Lim pynten fast med litt melis.
 Her er kransen pyntet med sølvkuler.
 ***
 Se så fin den ble!
 Men…jeg måtte pynte litt til,
 med min hjemmelagede kakepynt.
 Røde bær av marsipan,
hvite fugler av fondant
 og snøroser av melisglasur.
 Jeg synes den ble veldig julete…
Særlig når jeg satt små søte bambier forran..
Prøv du og og pynt den på din måte, send meg gjerne en link.
Tips: bruk ferdig kransekakemasse, så sparer du tid.
Tips: Skal du ha kransekakekransen på nyttårsbordet?
Da dropper du bare de røde bærene,
og pynter med sølv og hvitt.

7 tanker om “Kransekakekrans

Det er stengt for kommentarer.